Procesare: Spalare; Scor SCA : 86.25 pc
Gust usor floral cu note de bergamotă, coacăze roșii și ceai negru.
Durata de livrare: 24 - 48 ore
Procesare: Spalare; Scor SCA : 86.25 pc
Gust usor floral cu note de bergamotă, coacăze roșii și ceai negru.
Belayneh Beriso este unul dintre cei mai tineri producători de cafea din districtul Bombe. Este pasionat de producerea de cafele de înaltă calitate și este determinat să încerce procesarea experimentală pentru a îmbunătăți calitatea. Cafelele sale sunt dovada muncii sale grele și sunt nuanțate și încântătoare, cu note florale, condimente de copt, fructe de pădure și ceai negru.
Cultivare
Cu altitudini de peste 2.200 de metri deasupra nivelului mării, districtul Bombe din Sidama este printre regiunile producătoare de cafea la cea mai înaltă altitudine din Bensa, Sidama. Cafelele de la Bensa sunt cunoscute pentru aciditatea lor ușoară și notele fructate și florale. Producătorii din regiune sunt mai tineri decât media din alte regiuni și sunt foarte informați și motivați să producă cafea de specialitate. Succesul lui Bensa în competițiile Cupa Excelenței rămâne de neegalat.
Belayneh culege manual cireșele coapte și roșii și le prelucrează la ferma sa. Cireșul este așezat pe paturi înălțate pentru a se usuca. Belayneh greblează cireșe la fiecare oră pentru a asigura o uscare uniformă și le acoperă la prânz și peste noapte. Durează aproximativ 16 zile pentru ca cireșele să se usuce.
Despre Sidamo
Regiunea Sidamo din sudul Etiopiei deține distincția ca fiind una dintre cele trei regiuni comerciale de cafea din Etiopia. Alături de Harrar și Yirgacheffe, Sidamo deține o Denumire de Origine pentru cafeaua cultivată în regiune. Acest lucru nu este surprinzător dacă luați în considerare altitudinile mari de 1.550 până la 2.200 de metri deasupra nivelului mării, precipitațiile abundente și solul fertil care fac cafeaua cultivată în această regiune atât de remarcabilă.