Durata de livrare: 1
Suprafața totală cultivată cu cafea în Kenya este estimată la 160.000 hectare. Plantațiile reprezintă aproximativ o treime din suprafață. Însă cea mai mare parte a terenului este folosită de micii fermieri care le atribuie- sine către cooperative. În mod normal, cafeaua este vândută prin licitații care au loc săptămânal în timpul sezonului de recoltare. Prețul dintre cumpărător și vânzător este definit de calitatea cupei și gradarea, care depinde în mare parte de mărimea boabelor. Conform acești factori, cafeaua verde este în general clasificată în Kenya. cafea fi- cele care sunt ecranate peste 17/18 sunt denumite „AA” și sunt cele mai mari de felul lor. Adăugarea pe „Sup” sau „Plus” se referă la profilul cupei care este deosebit de fin și complex.
Combinația de sol vulcanic roșu, altitudini mari și climă ideală are un impact decisiv asupra dezvoltării aromei care caracterizează cafeaua asta. Datorită locației geografice pe ecuator, există doarmică distincție între diferitele anotimpuri din Kenya. De aceea recoltarea are loc de două ori pe an, rezultând o recoltă principală și o muscă mai mică. a decupa. Acest fenomen este aproape unic în Kenya și în alte câteva cafele ţările producătoare.