Brazilia este cel mai mare exportator din lume, furnizând aproximativ 60% din cafeaua mondială - acest lucru se datorează în parte dimensiunii mari a țării. În timp ce Brazilia este un exportator prolific, altitudinea medie pentru producția de cafea este de numai aproximativ 1.100 de metri. Aceasta o califică cea mai mare parte drept cafea cultivată înaltă (900-1.200 de metri), dar unele culturi cad cu siguranță sub acest prag.
Multe amestecuri de espresso de înaltă calitate sunt făcute fie din Bourbon Santos, fie din Brazil Cerrado, datorită capacității cafelelor braziliene de a lua prăjituri întunecate fără a deveni prea amaruie. Acest lucru se datorează în parte aromei blânde și echilibrate a boabelor de cafea braziliană
Un bun Bourbon Santos brazilian are un corp ușor spre mediu, dă o aciditate scăzută și are o aromă foarte plăcută. Soiul de plante de cafea Bourbon (Coffea arabica var. bourbon) tinde să producă cafele care sunt mai fructate și mai strălucitoare (mai acide) decât alte cafele din Brazilia.
lot 6644
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs