Procesare: Spalare
Scor SCA: 87 pc
Gust dulce cu note exotice ananas, cirese, migdale, martipan
Marime: 250g
Durata de livrare: 24-48 ore
Procesare: Spalare
Scor SCA: 87 pc
Gust dulce cu note exotice ananas, cirese, migdale, martipan
Alirio Rodriguez produce cafea de peste 30 de ani. Este producător de cafea la a treia generație și, la vârsta de 15 ani, și-a cumpărat ferma, Finca El Recreo. Astăzi, se concentrează pe obținerea unei calități ridicate a cafelei și a unor prețuri sustenabile. I se alătură doi dintre copiii săi adulți care lucrează cu el la fermă.
Alirio a trecut la cafeaua de specialitate în 2018. A făcut schimbarea din cauza prețurilor mici ale cafelei comerciale și a dorinței de a-și îmbunătăți și extinde producția de cafea.
Anterior, se credea că Pink Bourbon este un hibrid între soiurile Yellow și Red Bourbon. Soiul a fost identificat pentru prima dată crescând în Huila, Columbia și în împrejurimi. Cercetări recente au descoperit că Pink Bourbon nu este, de fapt, deloc Bourbon. Pink Bourbon provine cel mai probabil dintr-un soi local etiopian.
Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă Alirio este schimbarea climatică și efectul acesteia asupra înfloririi și recoltării. De asemenea, el se confruntă cu costurile ridicate ale materiilor prime. Pe măsură ce se străduiește să îmbunătățească calitatea cafelei, intenționează să investească într-un uscător mecanic mare, care ar face uscarea mai uniformă și mai ușor de controlat.
Odată coapte, cireșele roșii sunt recoltate, iar Alirio le așază pe straturi înălțate pentru a se usca. Cireșele sunt greblate frecvent pentru a asigura o uscare uniformă.
Regiunea Huila este una dintre cele mai cunoscute zone de cultivare a cafelei din Columbia. Departamentul Huila are o populație de 1,125 milioane de locuitori și este situat în sud-vestul țării. Capitala departamentului este Neiva, un oraș cu aproximativ 380.000 de locuitori.
Împreună cu Cauca și Nariño, Huila este unul dintre cele trei departamente în care se află Masivul Columbian. Un masiv este un grup de lanțuri muntoase, iar Masivul Columbian, cunoscut local sub numele de Nudo de Almaguer, furnizează până la 70% din apa potabilă și agricolă sigură pentru populația columbiană.
Râul Magdalena, cel mai mare râu din Columbia, străbate regiunea, furnizând multă apă pentru cultivarea cafelei și generând (direct și indirect) până la 86% din PIB-ul Columbiei. Lanțul muntos se caracterizează și prin solul vulcanic fertil, atât de tipic Munților Anzi.
Anterior, se credea că Pink Bourbon este un hibrid între soiurile Yellow și Red Bourbon. Soiul a fost identificat pentru prima dată crescând în Huila, Columbia și în împrejurimi. Cercetări recente au descoperit că Pink Bourbon nu este, de fapt, deloc Bourbon. Pink Bourbon provine cel mai probabil dintr-un soi local etiopian.
Pink Bourbon are un potențial uimitor de mare la ceașcă, care impresionează atât profesioniștii din domeniul cafelei, cât și consumatorii de cafea. Calitatea sa impresionantă de înaltă calitate a cafelei este și mai logică acum, având în vedere că înțelegem că Pink Bourbon nu este pur și simplu un hibrid între două soiuri de Bourbon, ci își are originea în soiurile etiopiene. Printre frații săi se numără extrem de apreciatul Geisha, care a produs în mod constant scoruri incredibil de mari la ceașcă. Pink Bourbon va continua să fie un soi extrem de distins și apreciat.