Durata de livrare: 24-48 ore
Această cafea a fost procesată la Palmichal Micro-Mill, un partener important pentru mulți producători de cafea de specialitate din microregiunile Palmichal, Puriscal, Tarrazu și Frailes din Costa Rica. Situată în Palmichal, Costa Rica, micro-moara a început în recolta 2015-2016 cu 30 de fermieri participanți.
Moara se străduiește să deservească fermierii care cultivă cafele unice și importatori și micro-prăjitori atenți la calitate. Ei procesează cireșe folosind tehnici meticuloase de prelucrare axate pe calitate. Modelul lor artizanal la scară mică le permite să potrivească cafeaua de la micii fermieri la prăjitorii cu cerințe specifice de calitate și proces, totodată menținând trasabilitatea economică și fizică.
Majoritatea fermierilor care contribuie la acest lot exploatează mici loturi de teren de sub un hectar. Ei cultivă în principal Caturra și Catuai la altitudini de 1.150 până la 1.700 de metri deasupra nivelului mării.
Recoltare și post-recoltare
Cireșele sunt selectate manual și livrate la micromoara Palmichal. Cireșul este demucilajat mecanic pentru a conserva apa și a reduce impactul morii asupra mediului. Apoi, pergamentul este uscat în uscătoare mecanice care sunt reglate de temperatură prin sisteme electrice de control atent care asigură o uscare lentă, uniformă.