Marime: 500g
Durata de livrare: 24-48 ore
Gust floral si fructat cu usoare note de cacao si ciocolata
În timp ce Etiopia este renumită ca locul de naștere al cafelei, astăzi rămâne un favorit al industriei cafelei de specialitate pentru varietatea sa incredibilă de arome. Deși trasabilitatea completă a fost dificilă în istoria recentă, noile reglementări au făcut posibilă achiziția directă. Colaborăm direct cu fermierii pentru a-i ajuta să producă loturi de specialitate de calitate superioară, care sunt acum complet trasabile, adăugând valoare atât pentru fermieri, cât și pentru prăjitori.
Cafeaua oferă, de asemenea, principalul venit pentru până la 25% din populație. Peste 15 milioane de oameni cultivă cafeaua ca principală cultură comercială. Guvernul etiopian depinde, de asemenea, de cafea pentru a genera între 25 și 35% din totalul veniturilor anuale de export.
Procesul de decafeinizare cu dioxid de carbon (CO₂) este unul dintre cele mai blânde și eficiente metode de îndepărtare a cofeinei din boabele de cafea, păstrând în același timp caracteristicile aromatice ale originii. Aplicat pe o cafea din regiunea Sidamo din Etiopia, acest proces permite conservarea profilului floral și fructat specific acestei zone, cunoscută pentru altitudinile ridicate, solurile fertile și varietățile autohtone de Arabica.